Hamppufarmi

Murtolan HamppuFarmi OY

Sijaitsemme Murtolan luomu kasvinviljelytilan yhteydessä Lounais-Suomessa Marttilan kunnassa. Murtolan luomutilalla viljellään pääsatotuotteena hamppua ja tämän lisäksi viljelykierrossa on hernettä, kauraa, mallasohraa ja apilaa, HamppuFarmin viljelijäperheeseen kuuluu Ville ja Virve sekä Elias ja Santeri-pojat.

Tarinamme alku

Hampunviljelyyn kiinnostus alkoi vuonna 2013, jolloin Turun Ammattikorkeakoulun hyötyhamppu (hyotyhamppu.fi) hankkeesta kyseltiin kiinnostusta kokeilla mehiläisten pölytystä hamppupellolla. Ajatuksena oli saada hamppuhunajaa ja tutkimustietoa hyötyhamppu projektille. Hamppuhunajaa ei saatu, mutta kiinnostus öljyhampun viljelyyn silti säilyi, vaikka alkuun olikin uuden kasvilajin kanssa paljon opittavaa. Vuonna 2014 valmistui uusi tuotantorakennus, jossa pystymme säädösten mukaan jalostamaan ja pakkaamaan hampunsiementuotteita.

Nykyhetki

Nykyään Murtolan HamppuFarmi Oy ostaa ympäri Suomea öljyhampun viljelijöitä satoa käsittelyyn ja tekee vuosittain viljelusopimuksia ammattitaitoisten viljelijöiden kanssa. Tuotteitamme on myynnissä ympäri maan hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa HamppuFarmi brändillä, sekä lisäksi Virossa, Ruotsissa, Hollannissa. Nordic HempFarm brändillä. Tuotteitamme käyttää niin kuluttajat, jatkojalostajat ja kosmetiikkateollisuus. Tuotteitamme saa monessa eri valmiusasteessa ja kokoluokassa.

Yrityksessämme on perheemme lisäksi 2 ulkopuolista työntekijää.

Missio

HamppuFarmin missio on tuottaa asiakkaille mahdollisimman puhdasta, laadukasta, ekologista, Suomalaista ja ravintorikasta öljyhampputuotteita luomuna.